Att välja Hypoallergena Blommor för Allergiker – Allergivänliga Blommor

Faktum är att färska studier visar att cirka 24 procent av alla människor upplever någon form av allergisk besvär, vanligtvis den som de flesta kallar säsongsbetonad allergi. Dessa allergiska besvär är också kända som hösnuva och orsakas främst av pollen från vissa blommor och växter som flyger i luften under vissa årstider. Under våren och försommaren produceras höga pollennivåer varje säsong och irriterar dem som lider av allergier.

Även om denna information kanske inte verkar spela någon roll för dig nu, kommer det att vara viktigt när du bestämmer dig för att skicka någon en vacker blombukett.

Att veta om din mottagare är allergisk kan göra skillnaden mellan att din gåva blir väl mottagen och uppskattad eller direkt avvisad och eventuellt orsakar skada eftersom den utlöser en allergisk reaktion. För att säkerställa att det senare resultatet inte inträffar, bekanta dig med de bästa allergivänliga blommorna att ge till någon med allergier!

1. Orkidéer

Orkidéer finns i ett fantastiskt utbud av former, färger och mönster för att passa alla evenemang med utmärkt livslängd. Dessutom är deras pollen klibbig till sin natur, vilket innebär att de inte bärs upp i luften och påverkar människor – perfekt för dina allergiska nära och kära!

2. Rosor

Den ikoniska rosen är ännu ett blommigt alternativ för dem som är förtjusta i dess vackra skönhet och symbolik men inte allergierna den kan ge. Även om rosor fortfarande innehåller pollen, är de inte tillräckligt små för att bäras i luften och orsaka en allergiattack, därför klassificeras de som hypoallergena.

3. Hortensior

Hortensior är en av de utvalda pollenfria blommorna och därför idealiska i en hypoallergen bukett. Deras stora och runda form som utstrålar fyllighet och elegans och de vackra färgerna som dessa blommor är välsignade med gör dem till ett perfekt val för speciella evenemang som bröllop och bröllopsförslag.

4. Tulpaner

De höga och smala tulpanerna finns i en mängd ljusa och vackra färger och ser fantastiska ut i alla möjliga bukettdesigner. Dessa pollenfria blommor är ett underbart alternativ att ge till någon med allergier eller att plantera i din egen trädgård!

5. Pioner

Pioner är bland de mest populära bland blomälskare, även de med allergier, med tanke på deras mjuka kronblad, otaliga färgalternativ och doftande naturliga doft. Det som gör dem allergivänliga ligger främst i deras skiktade kronblad, som fångar pollen och gör det mindre benäget att spridas i luften.

Slutsats

Att skicka en gåva av blommor bör mötas med ljusa leenden och uppskattningsord, inte en oväntad allergisk reaktion som försämrar stämningen. Genom att anlita en välrenommerad florist kan du begära ett fantastiskt och allergivänligt blomsterarrangemang som säkerligen kommer att tas emot väl av dem du tänker skicka dina bästa hälsningar.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg