Torkade och Konserverade Blommor: Vad är skillnaden?

Under de senaste åren har torkade och konserverade blommor gradvis ökat i popularitet.

Faktum är att om du tar en snabb titt på ditt sociala mediaflöde, som Instagram eller Pinterest, kommer du sannolikt att se inlägg av fantastiska torkade och konserverade blomsterarrangemang vid tillfällen som bröllop eller helt enkelt placerade i människors hem.

Förekomsten av torkade blommor tillbaka till cirka 4 000 år sedan. Deras popularitet verkar dock ha återuppstått först nyligen, tack vare estetiken hos dessa blommor som millennials och Gen Z uppskattar. Även om trender kommer och går verkar populariteten för dessa hållbara blommor inte minska när som helst snart. Men tyvärr är det inte många som vet mycket om torkade och konserverade blommor, inklusive vad som skiljer dem från varandra och varför de kan anses fungerande.

Om du råkar vara en av de många individerna som kanske inte vet bättre, oroa dig inte – i den här artikeln delar vi skillnaderna mellan de två fantastiska blommorna.

Torkade blommor

Torkade blommor är i huvudsak uttorkade blommor som har tagits bort från sin naturliga fukt. Att torka en gång färska blommor kan uppnås genom olika typer av metoder, med vissa blom- och bladsorter mycket lättare att torka jämfört med andra.

Den vanligaste och traditionella metoden för att torka blommor är processen med lufttorkning. För att göra det behöver du helt enkelt hänga blommorna upp och ner på en mörk, sval och torr plats under en längre tid, med stjälkarna utspridda för att se till att de torkar jämnt.

När de är helt torkade ser blommorna vanligtvis mattare ut som ett resultat av uttorkningsprocessen. Kronbladen och bladverket blir sedan spröda, ofta skrynkliga och krympande, och färgerna kommer att fortsätta blekna när de går igenom den naturliga åldrandeprocessen. I slutändan kommer du att ha kvar hisnande, hållbara blommor som kommer i vackra jordnära toner. Även om torkade blommor är ömtåliga, kan de hålla i flera år när de hanteras varsamt och skyddas från direkt solljus och fukt.

Konserverade blommor

Konservering är en annan teknik för att torka blommor, men den största skillnaden från de andra metoderna är att den använder mer raffinerade mekanismer för att bevara blommorna. I huvudsak är att konservera blommor en vetenskaplig metod som används för att förlänga livslängden på färska blommor.

Konservering av blommor görs genom att placera blommorna i en unik gelblandning eller glycerinlösning medan de fortfarande är i perfekt blommande tillstånd. Med användning av glycerin kommer blommorna inte att torka ut utan kommer istället att behålla sin livliga och graciösa form. Detta beror på att glycerinet fungerar som en ersättning för vattnet i blomman, vilket resulterar i en blomning som aldrig torkar.

Bladen, stjälken och kronbladen på en blomma behåller sin struktur och kommer inte att bli skrynkliga om den genomgår konserveringsprocessen.

Blomman kommer också att kännas gummiaktig och flexibel. Men en nackdel med att använda glycerin för att bevara blommor är att det vanligtvis resulterar i att blommornas färger bleknar med tiden. Av denna anledning tillsätts ofta matfärger och färgämnen för att förstärka färgen på en konserverad blomma.

Varför använda torkade och konserverade blommor?

Torkade och konserverade blommor är utmärkta alternativ för att göra en mängd originella blomsterarrangemang och mönster. Visserligen, torkade eller konserverade blommor gör vackra tillägg till en bukett blommor. På grund av sin långa livslängd har de gott om ekonomiskt värde och anses vara det bästa valet för hållbara, miljömedvetna människor.

Bortsett från den uppenbara bekvämligheten att inte behöva vattna torkade och konserverade blommor, är dessa blommor oerhört fördelaktiga för florister i Singapore och utanför eftersom de är tillgängliga året runt. Dessa blommor kan användas varje årstid och de finns i alla typer av former, färger och storlekar.

För eventdesigners är torkade och konserverade blommor också ett favoritalternativ för dekoration. De tillåter en installation flera dagar i förväg utan att oroa sig för att det kan vissna, och deras skönhet förblir häpnadsväckande under hela evenemanget. Det är därför du ofta ser torkade och konserverade blommor i blomsterdekorationer för restauranger, hotell och till och med kontor.

Slutsats

Torkade och konserverade blommor kan vara lika till sin natur, men de kommer med sina skillnader. Även om dessa skillnader kanske inte verkar så mycket, är de fördelaktiga i fall där du kanske gynnar den ena framför den andra, kanske på grund av hur de känns vid beröring.

Många florister erbjuder vi en mängd eleganta och hållbara konserverade blommor perfekta för att dekorera ditt utrymme eller som en present till någon du älskar.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg