Betydelsen av nejlikor på mors dag

Vi vill alla fira och visa uppskattning till den viktigaste kvinnan i våra liv på hennes speciella dag, eller hur? Istället för att punga ut en enorm förmögenhet för att imponera på mamma, som förmodligen skulle rynka på näsan åt handlingen att slösa med onödigt dyra presenter, varför inte ge henne en enkel men meningsfull gåva av nejlikor för att förmedla dina innersta tankar och känslor?

Nejlikor köps ofta i buketter för att uttrycka sin tacksamhet eller för att skicka lyckönskningar till sin modersfigur. De rufsiga blommorna kommer från Medelhavsområdet i rött, rosa, vitt, lila och gult. Även om de är vackra blommor, är nejlikor inte lika populära som rosor eller solrosor vid något normalt tillfälle, de används ofta som fyllmedel i blombuketter istället på grund av deras pösiga form, vilket ger bulk till en bukett. Nejlikor är bra bukettfyllmedel eftersom de kompletterar nästan alla blommor utan att stjäla showen, på det sätt som en mamma skulle uppmuntra och visa stöd till sina barn från sidlinjen så att deras barn kan lysa som bäst.

Nejlikan fick stor berömmelse som den officiella blomman för mors dag när Anna Jarvis, ”grundaren” av den moderna mors dag, delade ut hundratals av sin mors favorit vita nejlikor när hon firade denna dag officiellt i USA 1908. Ända sedan dess, nejlikan har blivit en symbol för moderlig kärlek. Dess symbolik kan också spåras tillbaka till en kristen legend, som säger att nejlikor blommade på marken där Jungfru Maria fällde tårar när Jesus bar korset, vilket symboliserade en mammas kärlek till sitt barn.

Innehållsförteckning

Rosa Nejlikor

De vanligast begåvade nejlikorna på mors dag är rosa nejlikor. Den rosa nejlikan är en symbol för en mammas skyddande, vårdande och villkorslöst kärleksfulla natur. Andra färgvariationer inkluderar den röda nejlikan, som symboliserar kärlek och tillgivenhet, och den vita nejlikan, som symboliserar ren kärlek. Du bör aldrig ge gula nejlikor på mors dag (eller till någon annan på en vanlig dag, för den delen) eftersom dessa blommor betyder besvikelse och avslag.

Även om nejlikor tenderar att ha ett dåligt rykte som billiga bukettfyllmedel, finns det många egenskaper som gör nejlikor till ett bra val av blommor som används som present. Nejlikor är allergivänliga blommor, så du behöver inte oroa dig för att köpa en bukett nejlikor till din mamma som är allergisk mot blomsterpollen. De kan hålla i upp till tre veckor även med lite näring, så att din mamma kan beundra dem lite längre än de flesta nysnittade blommor. De är starka, robusta blommor som kan trivas i alla förhållanden utan mycket näring, kan hålla sig fräscha i upp till tre veckor med rätt vård och uppmärksamhet.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg