Rosornas Färger och vad de Symboliserar – Allt du bör Veta!

Rosor är en vanlig blomma att ge till en vän eller älskad. Förutom att se söta och härliga ut ger rosor också en underbar, lugnande doft. Att ge rosor till någon är ett elegant och uppskattat drag som visar att du har en god smak.

I motsats till vad många tror är rosor inte bara en gåva till älskare. De är väldigt mångsidiga och kan användas vid nästan alla tillfällen och ges till nästan vem som helst. Tricket här är att känna till betydelsen av rosor efter färg och antal.

Olika rosa färger är lämpliga för olika tillfällen och personer. Det kan vara en förälder, flickvän eller pojkvän, make/maka, syskon, vän eller kollega. Du kommer att klara dig så länge du ger dem rätt färg och antal rosor som passar tillfället. Här ska vi titta på betydelsen av rosor utifrån deras färger.

De olika färgerna på rosor och deras betydelse

Det finns mer än två dussin typer av rosa färger, i alla regnbågens nyanser. Vissa rosor odlas naturligt, medan det säkert finns rosor som är färgade i en konstgjord färg.

1. Röda rosor

Djupröda rosor ser fantastiska ut, och de ges vanligtvis vid romantiska tillfällen som alla hjärtans dag. Detta beror på att röda rosor förmedlar betydelsen av ’romantisk kärlek’ och ’Passion’. Deras djupröda färg kan frammana känslor av djup tillgivenhet mellan par. Antalet rosor du anger när du ger röda rosor är också signifikant.

2. Vita rosor

Vita rosor är dystrare och de används vanligtvis för åminnelse eller religiösa ceremonier. Vita rosor förmedlar känslan av renhet, kyskhet och oskuld. De blandas ibland till en bukett för bröllop, för att hylla äktenskapets helighet. I allmänhet används vita rosor också för att uttrycka sympati och för att säga farväl till en respekterad person.

3. Gräddfärgade rosor

Gräddfärgade rosor kallas även elfenbensrosor, äggskalsfärgade rosor eller benvita rosor. Dessa rosor representerar elegans, lyx och klass. De är ofta inkorporerade i romantiska buketter tillsammans med röda rosor för att bilda en attraktiv design. Vanligare är att du kan se dem som mittpunkter på restauranger i övre skorpan, såväl som på hotell.

4. Gula rosor

Gula rosor är ljusa, glada och utgör ofta en del av en bukett som är avsedd att förmedla lycka till sin mottagare. Gula rosor står för vänskap, omsorg och medkänsla. Den skänks ofta till vänner eller familj vid evenemang som födelsedagar, eller för att markera en viktig milstolpe, som återhämtning från sjukdom eller födseln av ett barn.

5. Orangea rosor

Orangefärgade rosor är relativt sällsynta, men de är ofta inkorporerade i buketter som är avsedda att förmedla glädje till mottagarna. Orange rosor står för spänning, entusiasm och energi. Med deras ljusa färgutbrott kommer detta inte som någon överraskning. Orange rosor kommer alltid att vara valet för dem som vill ge en energikick till någon nära.

6. Persikafärgade rosor

Persikafärgade rosor är en av de sötaste färgerna på rosor som finns. De förknippas ofta med blygsamhet, uppriktighet och lugn. Det gör dem till ett vanligt val när folk vill skicka sympatikransar. De är också ganska populära bland familjemedlemmar och kan skickas som morsdagspresenter eller som present från föräldrar till sina barn för examen, födelsedagar och andra fester.

7. Rosa rosor

Rosa rosor är också en färg förknippad med romantisk kärlek. Men snarare än en eldig och passionerad sort representerar rosa rosor söt och oskyldig kärlek. Det är därför rosa rosor är populära som en del av bröllopsbuketter. Rosa rosor ges också som ett tecken på tacksamhet och uppskattning till någon, så du kommer att se mycket av det under lärarens dag och går i pension också.

8. Lavendelrosor

Lila-färgade rosor är ganska sällsynta och har innebörden att någon är ovärderlig, utsökt och sällsynt. Lavendel är en så elegant färg, och även färgen på kungligheter i väst. Därför är det också förknippat med regalitet och hög anseende. Det här är en bra färg att skicka till någon du beundrar, som en mentor, lärare eller en senior på jobbet.

9. Blå rosor

Blå rosor finns inte naturligt och måste färgas till den färgen. Blå rosor representerar något mystiskt och ouppnåeligt. Men nuförtiden är de ganska populära bland par på grund av deras unika färg. Blå rosor, särskilt de i ljus, babyblått, är populära som presenter till nyblivna mammor om de precis har fött en pojke. Pastellblå rosor ses också ofta som en del av dekorativa färska blombuketter på kontor, hotell och restauranger.

10. Svarta rosor

Tro det eller ej, svarta rosor är faktiskt inte svarta. De är faktiskt väldigt djupa och mörklila eller vinröda. Dessa mörka rosor finns faktiskt i naturen och avlades målmedvetet på det sättet. Svarta rosor har alltid hittat sin väg in i filmer och litteratur, med olika mytiska betydelser. Trots att de har förknippats med negativa element som förlust och sorg, ser svarta rosor faktiskt eleganta ut när de införlivas på rätt sätt i moderna buketter.

11. Gula rosor med röda tips

Flerfärgade rosor är ganska vanliga i naturen, och gula rosor med röda spetsar är en av dem. Dessa typer av rosor representerar förälskelse, eller ny kärlek. De är därför mycket lämpliga som presenter mellan partners som precis har börjat på ett förhållande. Förändringen i färg från de inre kronbladen till spetsarna innebär att kärleken bör bli mer passionerad när tiden går.

12. Gröna rosor

I motsats till vad många tror är ljusgröna rosor inte konstgjorda. De är naturligt uppfödda och finns i naturen, mycket vanliga på våren. Gröna rosor betyder nyhet och pånyttfödelse. De är ofta begåvade till någon som går in i en ny fas i livet, med hopp om att allt kommer att lösa sig till det bästa.

Rosornas språk har kommit till oss genom tid och historia. Det är därför relevant att förstå att antalet rosor har betydelse, såväl som deras färg. Betydelsen av antalet rosor och deras färg kommer att hjälpa dig att kommunicera bättre med omgivningen och undvika missförstånd.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg