Hur man Skapar Blå Rosor – Steg för Steg

Blå rosor kan inte odlas naturligt, åtminstone inte ännu. Naturen säger att rosor saknar den speciella pigmentering som behövs för att framställa färgen blå. Som sådan har man tänkt på alternativa metoder för att ”skapa” en blå ros.

Detta innebär normalt att en vit eller gräddrosa ros som skärs i förtid och doppas i blått färgämne så att färgämnet absorberas i stjälken och därmed gradvis blir kronbladen blåa.

I åratal har florister överallt letat efter en äkta blå ros, men utan resultat. Jakten på den absoluta blå rosen har jämförts med den kristna jakten på den heliga gralen. Som sådan anses den blå rosen vara rosvärldens heliga gral.

Denna association omsluter den blå rosen i en aura av mystik – vilket är den huvudsakliga betydelsen av blå rosor.

Det faktum att deras utseende (om än genom onaturliga metoder) trotsar naturens gång gör dem mystiska och tvetydiga.

Denna mystiskt vaga kvalitet på blå rosor accentueras av det faktum att blå rosor som vi har idag inte är riktiga. Deras existens är rent påhittad, och detta gör dem ännu mer mystiska och skapar till och med en känsla av surrealism.

Kort sagt, blå rosor kan symbolisera en uppskattning för allt gåtfullt

Blå rosor är mycket eftertraktade bland annat för att de inte finns i naturen. Det finns genetiskt modifierade blå rosor, men det enklare och billigaste sättet att få blå rosor för blomsterarrangemang och presenter är antingen genom spray eller färg. Blomsterhandlare och florister kan vanligtvis erbjuda blå rosor tillsammans med deras blomsterleveranstjänster.

Den största fördelen med att färga rosor är när det görs på rätt sätt och färgen sprider sig mer enhetligt över hela kronbladen. I motsats till spray kan man missa eller inte kunna täcka de inre skikten av kronbladen helt.

Innehållsförteckning

Blå ros

Intensiteten av blått varierar beroende på hur rosorna förbereds. Detta inkluderar om rosorna blötläggs i vatten före färgningsprocessen och vilken typ av ”blå” färg som används och förhållandet mellan färgämne och vatten.

Obs: Det pulverblå färgämnet som används är Design Master Absorbit – Ice Blue. Absorbit är ett stampulverfärgat färgämne för att färga blommor från insidan uut. Varje 30ml koncentrerat pulver ger en liter färg. Absorbitfärgämne kan användas för andra typer av blommor.

Här är några av de vanliga frågorna om att göra blåa rosor:

Hur mycket av färgämnet ska jag lägga till?

Det finns instruktioner på etiketten klistrade på pulverformig färgämnesbehållare. Förhållandet mellan färgämne och vatten beror mycket på hur intensiv färgen blå du vill ha. Men tänk på att ju tjockare viskositet desto svårare kommer den blå färgen att absorberas.

Efter att rosen har fått färg är det möjligt att behålla rosen någon gång eller kan den inte vattnas längre?

Det tar ungefär en halv dag att färga rosorna, därefter kan du klippa stjälkarna och behandla dem som alla andra naturliga rosor – vilket innebär att rosorna måste förvaras i vatten.

Hur länge kommer de att leva?

Efter färgningsprocessen kommer rosen att hålla lika länge som alla nyskurna rosor.

Finns det någon annan färg du kan färga en ros?

Ja, färgämnet finns i en mängd olika färger, t.ex. vinröd, rosa, lila, etc.

Kommer det att fungera med karamellfärg?

Karamellfärg fungerar men vi rekommenderar blomfärgen.

Håller färgen för evigt?

Ja färgen kommer att finnas kvar tills rosen vissnar

Vilka andra blommor kan jag färga blå?

Du kan använda samma metod på nejlikor, poms och till och med bebisens andetag.

Jag provade det och efter 36 timmar är mina rosor fortfarande vita med bara blåa fläckar?

Detta händer om rosorna som används har varit nedsänkta i vatten under mycket lång tid innan de färgas. Eller så är färgblandningen inte rätt.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg