Hur man gör en enkel bukett med en stjälk

Enskaftsbuketter är en av de enklaste typerna av buketter att sälja som florist. De är också en av de enklaste att göra. Enskaftbuketter är ganska mångsidiga. Till skillnad från kransar som ges som kondoleanser eller stora buketter som ges som passionerade uttryck för kärlek, kan enstaka stjälkar ges för en mycket bredare uppsättning anledningar och tillfällen.

Enskaftbuketter kan göras med olika typer av blommor. Vanligtvis föredrar kunder att blommor som är stora och ljusa är bukettens centrum. Typen av blomma som används för en bukett med en stjälk bestäms ofta av det tillfälle buketten används för.

Ta reda på vilka blommor som vanligtvis används

För att en blomma ska betraktas som mittpunkten i en bukett med en stjälk måste den uppfylla flera kriterier. För det första måste blomningen vara tillräckligt stor för att synas och sticka ut. För det andra bör den komma i en mängd olika färger så att den kan representera flera olika saker. För det mesta kommer du att kunna hitta dessa blommor från en grossist florist. Här är några av de blommor som vanligtvis används i en bukett med en stjälk:

1. Rosor

Rosor, särskilt djupröda, ges i enstaka stjälkar av dem som vill bekänna sin kärlek eller för att påminna en partner om sina känslor. Snarare än en storslagen gest är att ge en enda rosstjälk till en älskare en mild påminnelse om att känslor av kärlek existerar på ett mer ”vardagligt” sätt. Detta är också anledningen till att många människor ger singelrosor till sina partner för att fira romantiska årsdagar.

Andra rosa färger som gult, lila eller blått kan också skänkas till en partner, men de är också begåvade till vänner och familj för tillfällen som födelsedagar, examen, kampanjer och liknande.

2. Solrosor

Den stora, gula och ljusa solrosen är populär som enstjälkblomma både på grund av sin storlek och färg. Det här är en blomma som bara sätter ett leende på allas läppar. Solrosor är ganska populära som examenspresent och för dem som har nått en milstolpe i livet. De är också populära som födelsedagspresenter, tackpresenter och företagspresenter.

3. Nejlikor

Rosa nejlikor ser väldigt söta ut och enstaka nejlikabuketter är förknippade med mors dag. Bruket att ge nejlikor till mödrar började i väst, och folk brukade bära nejlikor för att hedra sina mödrar på mors dag. Rosa om deras mammor fortfarande levde och vitt om deras mammor inte längre fanns i närheten. Nuförtiden, snarare än att bära nejlikor, ger de dem i present istället.

Enkelstjälknejlikor är också populära bland par, speciellt om nejlikorna är djupt röda.

4. Gerbera Daisies

Gerbera-prästkragarnas ljusa och glada utseende gör dem mycket vanliga som enstjälkande blommor. Gerbera-prästkragar finns också i ett brett utbud av färger som rosa, gult, orange, lila och magenta.

Gerbera-prästkragar är perfekta som presenter till vänner som ska bort, eftersom de också är symboler för lycka och lyckönskningar. De ges också till vänner som gratulationer och till familjemedlemmar vid speciella tillfällen.

Lär känna dina fyllmedel

Enkelstjälkblommor lindas vanligtvis aldrig ensamma. De är ofta omgivna av fyllmedel, som kan delas upp i små blommor eller gröna blad. I huvudsak skapar dessa fillers en större parameter för din bukett, vilket ger din bukett en större effekt. Vanligtvis får du fyllmedel när du köper dina floristtillbehör i grossistledet.

Vanliga fillers inkluderar Baby’s Breath (även känd som Gypso), Statice, Poms, Dusty Millers, Monsterblad, Limoniums och Asters. Se till att ha åtminstone några av dessa i vänteläge eftersom de är ganska användbara för att göra alla typer av buketter.

Hur man börjar slå in en bukett med en enda stjälk

Eftersom bara en enda stjälk är inblandad kan många tycka att det är lätt. Men att linda in en enda blomstjälk kan ibland också vara utmanande. Du måste kreativt se till att den enda blomman inte ser tråkig ut. Samtidigt kan du inte överbelasta den med fyllmedel till den grad att den blir tjock.

Här är några grundläggande steg att följa:

Välj din huvudblomma

Din huvudsakliga blomma för buketten bör vara medelstor eller stor, och bör vara i fokus för din bukett. När du har bestämt dig för din stjälk, fortsätt och trimma den till en idealisk längd, vanligtvis 35-50 cm från toppen.

Linda fyllmedel runt den

De flesta florister kommer att välja små blommor i en neutral färg som beige, vit eller rosa för att omge huvudblomman och skapa en fylligare bukett. Ibland används gröna blad också.

Kom ihåg att dina fillers inte ska övermanna det estetiska hos din huvudstjälk. I genomsnitt rekommenderas du att inte använda mer än 5 eller 6 stjälkar av fyllmedel, oavsett om det är blommor av gröna. Vissa florister kommer att välja att inte använda några fyllmedel och hålla designen till en mycket minimalistisk känsla.

Säkra allt tillsammans.

Fäst alla dina fillers och huvudskaft tillsammans i mitten cirka 20 cm från toppen. Fäst denna mittpunkt med tejp eller ett gummiband.

 

Omge den nedre halvan med fukt

För att hålla blommorna fräscha längre, slå in den nedre halvan av din bukett med papper eller bomull. Omge bomullen eller papperet med ett lager plast, som kan vara vilken typ av vattentät, klar plast som helst. Innan du försluter plastskiktet på plats med tejp, blöt papperet eller bomullen med vatten.

 

Omslag med utsida pappersomslag och dekorationer

Här kan du vara kreativ och vara en unik florist. Du är nu fri att välja olika yttre omslagspapper.

Eftersom din bukett bara är en enda stjälk, rekommenderas du att använda vanligt färgat omslagspapper. Använd högst två färger eller lager för att inte ta bort uppmärksamheten från den enda blomstjälken.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg