Topp 10 Väldoftande Blommor att Köpa

Vissa dofter och blommor är förknippade med vackra minnen av våra favoritpersoner. Och vad vi kan göra är att vårda minnena med blommor.

Ja, blommor är något som alla älskar att ge och ta emot. En person som längtar efter blommors skönhet och doft måste älska att utforska samlingen av doftande blommor som säkerligen kommer att glädja någon på grund av deras känsliga natur och exotiska arom.

Doftande blommor är inte bara kända för sina söta dofter, utan också för deras delikatess och betydelser bakom dem. De beundras för sin elegans, skönhet, lukt och utsökta utseende. Vissa blommor är dock mer populära och speciella på grund av deras härliga dofter.

Låt oss utforska listan över några bästa doftande blommor i Australien som också används i parfymer, kroppslotioner och krämer.

1. Rosor

Kan du nämna något annat som luktar sött som rosor?

Vi är överens om att rosor är bland de vackrast doftande blommorna i världen som verkligen symboliserar kärlek, passion och romantik.

På grund av deras oklanderliga utseende, delikatess, doft och symbolisering har rosor länge erkänts som den bäst doftande blomman i naturen. Blomman används för att göra parfymer och produktvitaliserande. Vilken färg du än köper till mottagaren, se till att blommorna är fräscha och pigga. För rosor doftar bara exotiskt när de är färska.

Så om du funderar på att köpa rosor är den enkla regeln att följa – välj de röda och färska rosor eftersom de är älskade och uppskattade av alla. Du kan också välja en färgglad bukett rosor eftersom de också förmedlar stor betydelse och naturligtvis en härlig gest.

2. Lavendel

Det är ingen överraskning att hitta lavendelblommor på listan. Och varför inte? Deras söta, skarpa och exotiska doft lugnar bara nerverna och fyller luften med en god doft. Dess vackra doft används också vid tillverkning av tvålar, parfymer och andra hudprodukter.

3. Gardenia

Låt oss prata om en annan söt och doftande blomma – Gardenia.

Den vackra doften av gardenia påminner oss alltid om att vandra genom en trädgård på sommarnätter. Gardenia-blommor pollineras vanligtvis av nattfjärilar, vilket innebär att de släpper söta dofter på natten för att locka till sig insekter.

4. Fresia

Om du letar efter en exotisk sötdoftande doft som lugnar dina nerver, då är det bäst att välja fresia. Blomman beskrivs helt enkelt som att den luktar jordgubbar.

Freesiablommor ser fantastiska ut i trädgårdar eller en bukett med andra blommor. De finns i flera vackra nyanser av lila, rött, rosa och gult.

5. Jasmin

Jasminblommor behöver naturligtvis ingen introduktion, eftersom de är ganska fantastiska både till utseende och lukt.

I likhet med gardeniablommor blir den nattblommande jasminen mest doftande i mörker.

Kom ihåg att inte alla typer av jasmin är doftande, vanlig vit jasmin är särskilt känd för sin söta doft och används ofta i lotioner och olika produkter.

6. Hyacinter

Hyacinter – Ännu en favoritdoftande blomma som älskas av alla.

När blomman blommar fullt ut kanske du vill nosa upp den direkt innan du ens ser den. På våren kommer dessa blommor i olika färger som blå, rosa och lila. Du kan köpa vilken typ och färg som helst från florister online eftersom de har alla sorter.

7. Alyssum

De söta alyssumblommorna luktar gott.

Lyckligtvis är dessa blommor enkla att odla. Till skillnad från andra blommor kan deras frön sås utan täckning i marken direkt i samma ögonblick som det börjar tina.

Om du vill plantera den i din trädgård kan du ta fröna till överkomliga priser och odla den mest doftande blomman med minimal investering.

8. Luktärt

Här vill vi nämna en annan doftande blomma som heter luktärt.

Den är populär för sin intensiva doft. Dessa blommor har odlats i cirka 300 år och de finns i flera färger. Från rosa till rött och vitt till gult, du kan hitta vilken nyans som helst från din online-florist.

Dess stjälk har en till sju blommor, och varje blomma är vanligtvis cirka två tum bred.

9. Underblomma

Precis som sitt namn är blomman unik i utseende och prestanda.

Dess engelska namn är i grunden en antydan till den speciella dagliga föreställningen. Blomman har trumpetformade blommor som alltid öppnar mitt på eftermiddagen runt klockan 16, för att sedan hålla öppet hela natten så att du kan njuta av dess vackra doft på kvällen och natten. De finns i nyanser av fuchsia, vit och gul.

10. Chokladskära

Observera alla chokladälskare! Nu kan du njuta av chokladblomman också.

Ja, det finns en speciell blomma som heter chokladskära som är mest känd för sitt utsökta rödbruna utseende och som dessutom har en vacker vaniljdoft precis som många choklad du äter.

Dess doft är så spännande, och vi är säkra på att du inte kommer att motstå frestelsen att äta den en gång. Men tyvärr är blomman giftig till sin natur, och man kan inte smaka den.

Deras doft blir starkare på sommardagar när blomman värms upp.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg