Hur Du får Snittblommor att hålla längre än några dagar – Bästa Tips

Att få färska snittblommor från dina nära och kära är alltid en njutning; speciellt när tillfällena är födelsedag, alla hjärtans dag, årsdag eller en bröllopsceremoni.

Att ta emot blommor är en av de trevligaste överraskningarna som lyfter din mottagares glädje och skapar en gnista i ditt förhållande.

Kort sagt, det kan inte finnas något gladare och förtjusande än att få en bukett färska snittblommor.

Men det tråkiga är att färska blommor inte håller längre än några dagar. De börjar vissna snart och förlorar all sin skönhet och liv.

Men de goda nyheterna är – med rätt omsorg och uppmärksamhet fortsätter dina blommor att blomma och blomma livligt, inte bara i dagar utan i veckor.

Vi vill inte att du ska slänga dina vackra blommor handplockade av expertflorister bara efter några dagars köp. Istället ger vi dig några bästa tips och idéer om hur du får blommor att hålla längre och fräschare så att du kan njuta av deras skönhet och elegans i flera veckor!

1. Spraya de mjuka kronbladen

Blommor dricker inte bara vatten genom sina stjälkar utan också från sina kronblad. Det är anledningen till att det är bättre att spraya vatten på alla kronbladen och förvara blommorna i en flaska fylld med rent vatten så att du kan ge dem en snabb spray varje gång du går bredvid dem.

2. Klipp stammen regelbundet med vass sax

Klipp stjälkarna på dina blommor regelbundet i 45° vinkel med en vass sax så att du kan säkerställa ett rent snitt.

Det kommer att hjälpa stjälkarna att komma i mer sötvatten. Det är viktigt att skära dem från en specifik vinkel så att du kan göra deras yta stor och göra det möjligt för dem att dra i sig mer sötvatten. Om du klipper blommor i horisontell riktning kan stjälken ta i mindre vatten eftersom deras yta kommer att vidröra botten av din vas.

3. Lägg inte blommor bredvid frukterna

Ett av de bästa och mest intressanta tipsen för att hålla dina blommor fräscha längre är att hålla dem borta från frukt och grönsaker, som bananer, äpplen, tomater eller jordgubbar. Anledningen är att alla dessa frukter producerar mycket eten som vanligtvis kallas ett tillväxthormon och som främst är ansvarigt för åldrandet av blommor.

När du lägger dina blommor bredvid frukterna kommer hormonet att få dem att utsöndra en större mängd etylen. Som ett resultat kommer de snart att vissna ut och förlora sin färg, glans och ljusstyrka.

4. Släpp dina blommor i Acetylsalicylsyra

Acetylsalicylsyra är en annan effektiv ingrediens som inte bara hjälper till att minska feber och huvudvärk, utan är lika användbar för att hålla dina blommor vid liv längre.

När du tillsätter Acetylsalicylsyra till vatten sänker det vattnets totala pH-nivå. Dessutom skulle salicylsyran som ingår i denna effektiva medicintyp hålla vattnet renare, fräschare och fritt från alla virus eller vattenskadande bakterier.

Den korrekta metoden att använda aspirerande är att krossa en aspirin med skeden och sedan blanda allt pulvret i vasen fylld med vatten. När du är klar, lägg till blommorna i din vas och låt dem sitta i dagar eller veckor.

5. Håll dina färska blommor borta från apparater eller värmekällor

Du måste bli förvånad över att veta detta faktum. När du förvarar dina blommor nära stora apparater som mikrovågsugn, TV, dator, kylskåp, tvättmaskin eller diskmaskiner börjar dina blommor vissna snart inom några timmar.

Apparaterna producerar tillräckligt med värme och värme som skadar vattnets mjuka kronblad, stjälkar och inre egenskaper.

På samma sätt, förvara aldrig dina blommor i direkt solljus eller andra värmekällor som skadar dem från värmen. Förvara dem istället i ett kylt utrymme eftersom blommor trivs vackrare i en kallare miljö.

6. Använd hårspray för att hålla dem levande

Hårsprayer är inte bara användbara för att hålla frisyrer korrekt, utan också effektiva för att hålla färska blommor levande längre.

Ja, om du vill att dina blommor ska lukta gott och hålla sig fräscha i veckor måste du fortsätta använda hårsprayer. Se till att du inte överdriver det eftersom det bara skulle hålla kronbladen torra. Det är också viktigt att spraya dem från ett visst avstånd så att du inte skadar kronbladen med flödet.

7. Lägg till ett kopparmynt med en sockerbit

Dina säsongsbetonade blommor kan hålla lite längre när du lägger till en kopparpenning med en liten sockerbit och fyller vasen med rent vatten. Eftersom kopparn finns i mynten fungerar helt enkelt som en försurare som hindrar onödiga bakterier från att växa.

8. Använd äppelcidervinäger

Du kanske har hört flera gånger att äppelcidervinäger har många hälsofördelar. Det är sant. Men överraskande nog är det också till hjälp för att hålla blommor fräscha under lång tid. När du tillsätter äppelcidervinäger till en vas fylld med vatten kommer den att fungera som ett antibakteriellt medel som fungerar för att balansera pH-värdet i den övergripande miljön.

Den bästa metoden är att använda två matskedar vinäger och tillsätta två matskedar socker. Tillsätt blandningen i vasen och dekorera sedan färska blommor i den blandningen som omedelbart ser ljusare och levande ut i färgen.

9. Placera blommor i varmt vatten

Med varmt vatten menar vi naturligtvis inte kokande vatten. 43°-44° Celsius kommer att göra jobbet perfekt eftersom det är en optimal temperatur för blommor.

Häll det varma vattnet i en vas och fyll den sedan med alla färska blommor. Se till att du lägger till vasen på en svalare plats eftersom varmvattenmolekylerna tenderar att röra sig snabbt genom sin stjälk, medan dina färska blommor förlorar mindre fukt på grund av den svalare miljön. Denna procedur kallas vanligtvis härdning och är specifikt lämplig för att hålla blommor fräscha.

Slutsats

Trots alla ansträngningar kan dina blommor vissna en dag eftersom du inte kan hålla dem fräscha och levande för alltid. Men det minsta du kan göra är att ge dem särskild omsorg och uppmärksamhet så att du kan njuta av deras charm så länge som möjligt.

Så om du vill hålla dem fräscha i flera veckor, prova de ovan nämnda tipsen och låt oss veta om någon av dem fungerar för dig.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

  • Fröer och Odling: En Guide till Framgångsrik Trädgårdsodling

  • Vilka Blommor Håller Längst? [Snittblommor med Längst Hållbarhet]

  • Meningen bakom 6 olika typer av sympatiblommor

  • 5 skäl till Varför Blommor är Fantastiska Födelsedagspresenter

  • Hur man Skapar Blå Rosor – Steg för Steg

  • 9 mest Populära Bröllopsblommorna och Varför

  • Är det Okej att Skicka Blommor Anonymt?

  • Hur man gör en enkel bukett med en stjälk