9 mest Populära Bröllopsblommorna och Varför

Bröllop är speciella tillfällen för alla. Det är en speciell dag att komma ihåg och njuta av med nära och kära och vänner. En av de vanligaste bröllopsdekorationerna är blommor. Blommor används mest framträdande i brudens bröllopsbukett.

Men bortsett från det används bröllopsblommor också som mittpunkt vid bröllopsmiddagsbordet och placeras över hela bröllopsceremonin. Blommor förmedlar en festlig och högtidlig atmosfär, och deras söta dofter ger en atmosfär av romantik.

Det är därför blommor är en av de mest populära föremålen på alla bröllop. Om du är en brud eller brudgum måste du fatta beslut om vilka blommor som ska visas på ditt bröllop. Här är 10 av de mest populära blommorna för bröllop och vad de betyder.

De 9 bästa blommorna för bröllop

Dessa blommor är några av de vanligaste på bröllop. Vanligtvis är de dock blandade med andra blommor för att bilda bröllopsbuketter eller som en del av de blomsterarrangemang som kantar brudvägen.

Par väljer vanligtvis ett färgtema för sitt bröllop, och blommorna koordineras därefter. Men par kan också välja en typ av blomma som är det centrala i bröllopets blomdekorationer. Här är de 10 vanligaste blommorna som används i ett bröllop:

1. Rosor

Rosor är utan tvekan den mest populära bröllopsblomman. Vanligtvis älskar par att ha dem i nyanser av rosa eller persika. Dessa färger förmedlar en känsla av söt romantik och oskyldig kärlek. Rosor ger också ut en otroligt härlig doft, och att dekorera en lokal med rosor ger den verkligen en doft av lyx och överseende. Dessutom är det en naturlig doft som passar alla och inte är för stark.

2. Liljor

Liljor har en mycket unik form och detta gör att de ser helt fantastiska ut. Liljor används vanligtvis som mittpunkten för middagsbord och ingår också i bröllopsbuketten. De finns oftast i vitt och elfenben, men du kommer att kunna se några i rosa, gult och orange också.

Vita liljor är särskilt populära eftersom de förmedlar en känsla av renhet och oskuld, vilket anspelar på renheten och den obefläckade naturen hos brudparets kärlek. Liljor är en av de blommor som kan få en slående effekt i små mängder, om du föredrar diskreta blomsterarrangemang.

3. Hortensior

Hortensior är söta medelstora blommor som har ungefär fyra kronblad. Hortensior tros representera ett bultande hjärta och förmedlar därför känslan av att kärleken framhärdar genom svårigheter och utmaningar.

Hortensior finns i en mängd vita färger, de flesta av dem mjuka och mjuka. Du kan hitta hortensior i ljusrosa, babyblått, ljuslila och flera till.

4. Nejlikor

Nejlikans krusade kronblad är anmärkningsvärt feminina. Även om nejlikor vanligtvis ges till mammor på mors dag, är de också valda för bröllop. Faktum är att nejlikor visas alltmer på bröllop på grund av deras unika krusade kronblad.

Nejlikor förmedlar en känsla av komfort och mjukhet och representerar kärlek som är varm och hälsosam. Nejlikor är perfekta för att skapa en mysig bröllopsatmosfär. De finns också i många färger som persika, vit, lila och djupröd.

5. Tulpaner

Tulpaner har långa, långsträckta kronblad och ser eleganta ut när de samlas till en bukett. Deras långa och smala stjälkar bidrar också till en lyxig estetik. Tulpaner representerar lycka och finns också i många ljusa färger. Dessa blommor ser bra ut utan att behöva lägga till några andra blommor i blandningen.

Tulpaner är perfekta som boutonnieres och kan läggas till sittplatser också. De visas vanligtvis i långa, klara glasvaser när de används som mittpunkt precis som Gerbera-prästkragar.

6. Orkidéer

Orkidéer är otroligt visuellt tilltalande.  Orkidéer är tropiska blommor som representerar fruktbarhet. Med orkidéer kan du få en mer lokal och familjär atmosfär på ditt bröllop. Orkidéer är mycket mångsidiga och ser bra ut oavsett var de visas.

7. Brudslöja

Brudslöja är små små blommor som bara är bedårande. Vita brudslöjablommor används vanligtvis som fyllmedel för större bröllopsbuketter. Men du kan också välja att få en hel bukett gjord av enbart bebisens andetag.

Det faktum att de finns i en myriad av färger som blått, gult, lila och rosa gör att du kan välja att få dem arrangerade i kreativa mönster, som dina initialer eller formen av ett hjärta. De är verkligen populära på grund av deras mångsidighet i användning och design.

8. Pioner

En pion är en stor rund blomma med många lager av kronblad, alla tätt sammansmälta i varandra. Pioner blommar i färger som rosa, rött, magenta och lila. Det finns några som kommer i nyanser av gult, blått eller grönt också. På grund av dess relativt större storlek kommer du att upptäcka att du kanske inte behöver lika många pioner jämfört med andra mindre blommor. När de blommar bildar deras inre kronblad ett fascinerande mönster och textur som du inte hittar någon annanstans.

9. Solrosor

Solrosor är kanske inte det självklara valet för ett bröllop, men det kommer säkert att få ditt bröllop att sticka ut. Solrosor handlar om tillbedjan, lojalitet och livslängd. På grund av deras ljusgula färger är de väldigt glada blommor som kommer att fylla rummet med en smiley atmosfär. De är perfekta för att dekorera öarna, sittplatser och för din brudbukett också.

Oavsett vilka blommor du väljer för ditt bröllop, se bara till att diskutera med din bröllopsflorist för att slutföra alla färgval och design i förväg. Blommor är en nödvändig del av alla fester, och ditt bröllop kommer utan tvekan att bli bättre ju fler blommor du har.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg