Meningen bakom 6 olika typer av sympatiblommor

Att uttrycka sympatier efter förlusten av en kär är ett sätt att visa hur mycket du älskar och bryr dig om personen. Att förmedla sympatier till någon är inte en formell sorts sak som du måste göra bara för att visa att ja, du har gjort jobbet.

Men det är mer som att skicka ett meddelande om kärlek, stöd och uppmuntran. När du skickar dina sympatier, ger du helt enkelt ditt stöd till någon som går igenom en svår fas.

Så, vad kan vara ett bättre sätt att visa din kärlek och stöd än att skicka en bukett sympatiblommor? Men det är inte så enkelt. Du måste tänka på det innan du säger till dina florister att sätta ihop en fin bukett. Ta dig tid att lära dig vilka blommor du ska skicka och vilka betydelser och symboler de skulle förmedla till den sörjande mottagaren.

Tänk också på relationen du hade med den avlidne. Var han din vän? En kusin? En kollega? Eller en avlägsen familjemedlem? När du överväger allt noggrant kan du säkert fatta det rätta blommiga beslutet.

Här har vi satt ihop några vackra sympatiblommor som förmedlar olika betydelser. Så nästa gång du ska välja begravningsblommor känner du dig inte skrämmande.

Krysantemum:

Krysantemumblommor har sin egen unika doft och utseende. Blommorna kallas också ”mamma” på grund av deras symboliska natur. Dessa blommor förmedlar olika betydelser i olika kulturer, så när du skapar en sympatibukett är det viktigt att analysera deras betydelser.

Till exempel i asiatiska länder symboliserar vita krysantemum smärta och sorg, men i europeiska länder representerar denna blomma död och förlust och de använder den bara för minnesmärken. Men i USA anses dessa blommor vara lättsamma och fridfulla blommor som vanligtvis ges för att hedra livet för en avliden person.

Sammantaget är krysantemumblommorna det bästa valet för dessa tillfällen. Det är bäst för familjer som har anknytning till asiatiska och europeiska länder.

Liljor:

Ett annat vackert val för sympati och begravningstillfällen är liljor. Dessa blommor är extremt vackra i formen och i allmänhet ges till familjen till den avlidne personen. Blommorna förknippas vanligtvis med pånyttfödelse, nya början och nya kapitel i livet.

Liljor är också en bra påminnelse till familjen till en avliden person att personen aldrig kommer att glömmas bort, och du kommer alltid att behålla dem i dina böner och tankar. Men i kristendomen ger denna vackra blomma tanken att en avliden persons själ har fått förnyad oskuld.

Att skicka vita liljor eller en bukett grädde, ljusrosa och ljusgröna blommor är bäst för sympatitillfällen.

Hyacinter:

Hyacintblommor har olika fantastiska betydelser. Men när blommorna används vid sympatitillfällen representerar de sorg, sorg och ångest.

Hyacintblommor har en mycket söt arom som är speciellt bäst för begravningstjänster. Den säger till de sörjande att de alltid kommer att finnas i ditt sinne, och du kommer alltid att finnas där för dem oavsett vad. Dessa blommor är bäst för att förmedla din kärlek och ditt stöd.

Dess unika namn kommer från grekisk mytologi som hänvisar till den tid då den spartanske prinsen Hyacinthus dog i en mycket hemsk olycka. Efter det introducerade den grekiska guden Apollo blomman ”hyacint” för att hedra sin bortgångna själ.

Rosor:

Med sin söta arom, vackra utseende, livfulla färger och delikata kronblad är rosor ett idealiskt val för alla tillfällen. Oavsett om du vill skicka dem i en minnesstund, eller bara vill förmedla sympatier efter begravningen, är rosor perfekta blommor som hjälper till att förmedla dina känslor utan att säga något.

På en begravning hjälper blommorna till att uttrycka olika känslor som beror på färgerna du väljer. Olika färger på rosor är förknippade med olika betydelser. Till exempel,

    • Rosa rosor symboliserar beundran och uppskattning,
    • Mörkerosa är bäst för att förmedla tacksamhet
    • Fet rött förknippas med djup och passionerad kärlek
    • Vita rosor symboliserar renhet
    • Och gult är bäst för vänskap

Det rekommenderas också att blanda och matcha alla färger så att du kan förmedla olika betydelser. Till exempel, att blanda röda och vita blommor förmedlar vanligtvis harmoni och enhet medan rött och gult indikerar kärlek, glädje och gladlynthet.

För sympatier är vita rosor bäst eftersom de förknippas med frid, lugn och elegans.

Orkidéer:

Om du vill förmedla evig kärlek till en avliden persons familj, är orkidéer de perfekta blommorna att överväga. Det bästa är att dessa blommor har förmågan att leva längre än andra blommor. Dessutom har orkidéer olika typer och varianter, så det är inte lätt att välja en viss typ när det gäller att skicka sympatiblommor.

Men folk föredrar att välja rosa och vita orkidéer för att förmedla sympatier till sina nära och kära. Dessa blommor symboliserar återfödelse, oskuld, minnen och hågkomst.

Påskliljor:

Du måste ha hört talas om de vackra, ljusa och glada blommorna påskliljor som kan presenteras för någon för att önska ett lyckligt och välsignat liv.

Blommorna kan också skickas som sympatiblommor då de symboliserar återfödelse och nystart. Dessa djärva och vackra blommor påminner sörjande om att de bör hantera saker med tålamod och döden är inte slutet, i själva verket är det en ny start. Påskliljor är idealiska för begravningsarrangemang på grund av deras ljusa, gula och glada utseende.

Du kan skicka dem efter begravningen och till minnesmärket också. De ser fantastiska ut när de kombineras med andra blommor i buketten, vilket gör påskliljor till ett utmärkt val för sörjande människor.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg