Vilka Blommor Håller Längst? [Snittblommor med Längst Hållbarhet]

Kämpar du för att hitta perfekta blommor för dina kära som kan få dem att känna sig speciella?

Tja, vi vet att färg, mönster och sorter av blommor bara är några faktorer som du kan tänka på; men när det kommer till att ge dem till någon som betyder mycket, då är det också viktigt att tänka på hur länge blommorna håller. För det skulle förmodligen vara det sista du vill ha när din fräscha och livliga bukett hittas död inom ett par timmar efter att dem har fått dem.

Ja, vi vet att blommor inte håller länge. Så fort du köper dem för att stoppa i en vas kommer blommorna att börja vissna. Och bara efter några timmar kommer de inte att vara i sitt tidigare skick. Men den goda nyheten är att vissa sorter håller längre än andra. Idag ska vi avslöja vilka snittblommor som håller längre.

Låt oss ta en närmare titt på några färska snittblommor med längre livslängd som du kan njuta av längre!

Vilka blommor håller längst?

blommor som håller längre än andra:

  • Krysantemum
  • Orkidéer
  • Nejlikor
  • Liljor
  • Alstroemeria
  • Fresia
  • Hortensior

Krysantemum- Håller 3 veckor

Krysantemumblommor är kända för sin fräscha färg och förtjusande utseende, plus att de är förknippade med villkorslös moderlig kärlek. De är också populära för sin långa livslängd i vas och kan hålla i upp till 3 veckor, ännu längre om blommorna är färska.

Dessa blommor finns i olika former och färger som sträcker sig från vitt till rosa och lila till rött. Eftersom de finns i olika färger och typer är blommorna favoritvalet för alla. De ser också bra ut när de kombineras med andra blommor i en bukett. De ger eleganta texturer till buketterna.

Speciellt när de blandas med ett par andra blommor håller de oftast längre än andra blommor. Det rekommenderas att hålla krysantemum i en enda stam utan att blandas med andra blommor. Ta bort deras vissna blad och blommor och se hur länge de håller.

Orkidéer- Håller 2-3 veckor

Orkidéer är också ett utmärkt val att tänka på när det gäller att välja långvariga blommor. De ser extremt bedårande och eleganta ut och tros också vara en symbol för kärlek och lyx, vilket gör dem till ett förtrollande tillskott till varje bukett.

Vissa populära orkidétyper som cymbidium-orkidéer och phalaenopsis-orkidéer har ett fantastiskt dekorativt liv. Blommorna kan klara sig i 2-3 veckor när du tar hand om dem ordentligt. Det rekommenderas att förvara dem på en svalare plats och undvika att ha dem runt mognad frukt.

Orkidéer är ganska känsliga för de gaser som släpps ut av grönsaker och frukter och vissnar snabbt om de utsätts för sådana gaser under lång tid.

Nejlikor- Håller 2 veckor

Nejlikor är en av de populära blommorna som folk älskar att ge vid tillfällen som jul, nyår, födelsedagar och bröllopsdagar.

Dessa blommor har en lång vaslivslängd. Även om de är attraktiva, charmiga och mångsidiga, finns de i olika färger. Deras krusiga form gör dem till ett utmärkt val. Dessa blommor håller vanligtvis i 2 veckor och kan säkerställa bättre vaslivslängd i 3 veckor med bra skötsel och underhåll.

Liljor- håller 10 -14 dagar

Liljor är en av våra favoritblommor på grund av deras oklanderliga utseende och livliga färger.

Liljor kan komma i knoppform och sedan vara redo att öppna sig vid din destination. Detta ger dubbla fördelar; det ger skydd åt blommorna när de transporteras, och för det andra kan du njuta av att se dem blomma och dekorera dem i vaser under lång tid. Det är bättre att trimma dem efter var 2-3 dag och byta vatten. Med rätt vård skulle de hålla i 10-14 dagar.

Alstroemeria- Håller 2 veckor

Alstroemeria är ett bra komplement till varje bukett. De gör hela arrangemanget ljust och fantastiskt. Dessa blommor liknar miniatyrliljor och finns i ett brett utbud av exotiska nyanser. De lägger till en delikat skönhet och struktur till hela ditt blomsterarrangemang.

Trots sitt lilla utseende är blommorna starka och långvariga. De kan lätt överleva i 2 veckor när de dekoreras i en vas. De är dock lite törstiga blommor, så det är bättre att vattna dem varje dag för att behålla sitt fräscha utseende.

Freesia – Håller i 10 dagar

Om du letar efter mycket väldoftande blommor är freesias ett ultimat val att överväga som ger skönhet och karaktär till varje bukett. Speciellt när du väljer de kraftigt doftande gula och vita blommorna kommer de att hålla längre än 10 dagar. De har en fantastisk vaslivslängd, så det är bättre att byta vatten efter varannan dag.

Hortensior- Håller 7-10 Dagar

Ordet ”hortensia” betyder vattenkärl, vilket är ganska lämpligt för deras natur.
Dessa blommor dricker mycket vatten, så det rekommenderas att byta vattnet varje dag för att hålla dem livliga och fräscha. Om du gör det ordentligt kommer dessa blommor att hålla i 7-10 dagar.

Hortensiablommor kan till och med hålla mycket längre än 10 dagar om du låter dem torka ut. Det bättre sättet att göra är att placera dem i en vas med bara några centimeter vatten. Efter det, rör inte blommorna. När vattnet avdunstar tar det några veckor innan blommorna torkar.

Det rekommenderas också att inte flytta torkade blommor, eftersom de kan bli ganska ömtåliga och känsliga för skador. Att torka hortensior kanske inte alltid fungerar, men det är värt att prova för deras långa liv eftersom blommorna kan hålla i till och med 1 år.

Slutsats

I slutändan måste vi säga att hur mycket du än försöker så kommer alla blommor att dö efter ett par veckor. Även efter att ha följt alla försiktighetsåtgärder kanske dina blommor inte överlever i mer än 3 veckor. Men på grund av deras begränsade hållbarhet betyder det inte att du inte behöver njuta av deras skönhet och doft.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg