11 Mest Populära Blomsterbuketter

Att skicka en blombukett till en älskad kan vara en knepig sak.

Ofta är vi inte säkra på vilken blombukett vi ska skicka eller välja. När det händer, ibland är det ingen skada att välja ett säkert kort från denna lista med de 12 mest populära blombuketter. Vi är säkra på att det finns goda skäl till varför dessa buketter hamnade på listan.

Läs vidare för att ta reda på vilka buketter som hamnade på de 11 mest populära blombukettlistan!

1. Bukett med rosor

Det är ingen överraskning att rosbuketter ligger högst upp på listan. En symbol för romantik och kärlek, rosor ges ofta som uttryck för ens älskvärda kärlek till en annan.

Det är något klassiskt med en vacker bukett som är full av blommande rosor som kommer att få din älskade som tar emot buketten att le.

Dagens bukett med rosor har skapats för att göra dem mer unika – i vissa tillfällen färgas rosor med intressanta färger, flerskiktsfärger, fluorescerande pigmenterad färg/spray som får rosen att lysa i mörkret och sprider sig eller delvis skalar ner de yttre kronbladen av rosor för att de ska se mer härliga ut, en metod som kallas ”reflex”.

Blå Rosebukett

Blått har alltid varit färgen på lust, kärlek och inspiration. Det är kanske därför det är en av rosornas populära färg. Blå rosor odlas vanligtvis inte organiskt från marken till skillnad från de flesta andra rosenfärger – för att få sina pigmenterade blå kronblad krävs någon form av färgningsprocess eller så är de kemiskt behandlade med godkänd blomspray.

Idag finns det en mängd olika ”blå” eller ”flerfärgade” rosenbuketter, de kommer inte bara i en mängd olika blå nyanser som fransk blå, isblå, larksporre, tiffanyblå och många färger utan metoden som pigmentet behandlas på blommorna ex. de blekande blåaktiga kronbladen eller den mjuka pastellfärgade paddelpopfärgen som ser lika god ut att äta.

2. Ostrukturerad bukett (fri form bukett)

Ett annat populärt alternativ för leverans av blommor är de ostrukturerade (fri form) buketterna. Friformsbuketter, som har ett modernt arrangemang, tenderar att ge en mer naturlig och avslappnad atmosfär, vilket gör det till den perfekta presenten till någon som är romantisk.

Ostrukturerade buketter är mer frisinnade och därav namnet ’fri form’ eller ’freestyle bukett’. Detta arrangemang har en kombination av blommor arrangerade i en ganska lös, fritt flytande stil med exotiska blommor i lager mellan fillers. Detta lägger till textur till en komplex men samtidigt excentrisk stil av modern ostrukturerad bukett.

3. Bohemian Bouquet (Boho Bouquet)

En bukett i boho stil har också vunnit popularitet genom åren genom att kanalisera en lös och organisk känsla med sina rustika blommor och charm. För dem som är trötta på att skicka över klassiska buketter är bohobuketter ett bra sätt att injicera lite kul i dina frisinnade mottagares liv.

4. Konserverad blombukett

Vill du ha blommor som håller nästan för evigt, precis som dina känslor? Konserverade blombuketter är både levande och hållbara, vilket gör dem till perfekta långvariga presenter och iögonfallande mittpunkter.

Konserverade blommor är riktiga blommor som har genomgått kemisk behandling där den naturliga färgen på blommorna har avlägsnats och ersatts med ett mycket bredare spektrum av färger. Det är kanske därför, konserverade blombuketter är populära men bara för deras längre livslängd men också för de livfulla färger som finns tillgängliga.

5. Brudslöja bukett

Dessa buketter kommer definitivt att ta andan ur henne. En symbol för evig kärlek, renhet och oskuld, den känsliga skönheten i babyns andedräkt som blommar är en populär favorit i blomsterarrangemang.

6. Ballongbukett

Ballongbuketter eller mer exakt kristallklara ballonger med blommor/ballong stoppad inuti är det som får mer uppmärksamhet nuförtiden. Ett brett utbud av ballonger från de av aluminiumfolie fylld med helium till luftfylld latexballong som finns i ett brett urval av färger, t.ex. macaronballonger till dessa metallballonger

7. Blombox bukett

Blombox bukett, tekniskt sett är inte precis en handbunden blombukett utan blommor arrangerade på en cirkulär låda. De presenteras antingen med bara ett arrangemang av blommor dekorerade med ballonger som visuellt ser ut som om ballongen ”svävar”.

8. Buketter med mjuka leksaker

Blombuketter är speciella, men undrar du hur man gör något vackert ännu mer meningsfullt och minnesvärt? Varför inte skaffa en bukett med en mjuk leksak? Detta populära alternativ är särskilt populärt under evenemang som examen.

9. Karaktärsbukett

De som letar efter mer ovanliga och unika buketter kommer definitivt att falla pladask för dessa buketter. Dessa söta och roliga buketter som lämnar ett leende på mottagarens läppar har ökat i popularitet på grund av de gränslösa alternativen.

10. Matbukett

I linje med talesättet ”vägen till en mans hjärta går genom magen”, är det inte konstigt varför matbuketter hamnade på topp 10-listan över mest populära buketter. Populära favoriter inkluderar chokladbuketter eller godisfyllda buketter.Och om sött inte är något, finns det alltid spritbukett att tänka på.

11. 99 stjälkar rosenbukett

Tro det eller ej, 99 stjälkar rosenbukett är fortfarande väldigt eftertraktad idag, speciellt under alla hjärtans dag. Den huvudsakliga vädjan till detta är inte bara på grund av dess storlek utan betydelsen av antalet stjälkar; 99 som representerar, ”Jag kommer att älska dig tills den dag jag dör!” eller kärlek till evighet.

Till sist

Buketter har förändrats sedan decennier. Florister vblir allt mer kreativa med att skapa sina buketter när det gäller stil, inslagning och utseende.

Det är inte konstigt att välja rätt bukett kan vara en ganska skrämmande uppgift för vissa. Vi hoppas att den här listan över de 11 bästa blombuketterna hjälpte till att ge inspiration till nästa blombukett du tänker skicka till din älskade. Det finns massor av alternativ att välja mellan, så kom ihåg att välja ett som du tror att han/hon skulle uppskatta. Som alltid, när du är osäker, fråga bara din florist i närheten.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg