Hur blommor förbättrar ditt mentala välbefinnande?

Det visar sig att blommor inte bara har en betydande miljöpåverkan utan också förknippas med mentalt välbefinnande och kan fungera som en naturlig stressavlastare.

Faktum är att blommor är billigare än terapi eftersom de förbättrar en persons känslomässiga tillstånd samtidigt som de är ett bra humörhöjande verktyg, och överraskande nog undersöks känslan också. Enligt Australian Bureau of Stats lider en av fem australiensare av allvarliga psykiska problem, och 3 miljoner australiensiska befolkning lever med depression och ångest.

Med sådana häpnadsväckande siffror är det ganska svårt att övervinna situationen, särskilt när rådgivning är dyrt och kostar dig en stor förmögenhet. Och det är anledningen till att människor som strävar efter god mental hälsa vanligtvis förlitar sig på några billiga metoder som minskar stressnivåerna och ger omedelbar lycka.

Som tur är kan du alltid räkna med blommor för att ta dig ut från de mörkaste dagarna. Speciellt när dina nära och kära upplever samma sinnestillstånd, kan du göra dem glada, lättade och le genom att skicka ett knippe blommor online som kan lyfta deras själ och lätthet viss ångest och depression.

Låt oss dyka in djupare för att ta reda på hur blommor har positiva effekter på ditt mentala välbefinnande.

Blommor stärker ditt humör och hälsa :

Enligt läkare och specialister känner sig patienterna mycket stabila, avslappnade och lättade efter att ha fått en bukett blommor från sina vänner och familj.

I så fall behöver patienterna mindre medicinering och vård för att hantera postoperativa problem. Bortsett från det har de också låga pulsfrekvenser samt systoliska avläsningar. De känner sig glada, mindre trötta och bekväma än sina motsvarigheter som inte har blommor bredvid sig.

Olika blommor minskar dina stressnivåer:

När du vandrar i en trädgård full av blommor utlöser deras vackra färger och utseende omedelbart dina känslomässiga reaktioner och du börjar känna dig mer avslappnad, bekväm och omhuldad.

Du kan helt enkelt få in en sådan häpnadsväckande effekt inomhus genom att dekorera en vas full av färgglada blommor bredvid din säng.

Till exempel ökar röda rosor din energi, orange blommor främjar lycka, frid och lugn, och gult betyder motivation, glädje och medkänsla, medan rosa betyder yttersta omsorg, oro och tacksamhet. Grönt är jämförelsevis mer effektivt eftersom det symboliserar harmoni, friskhet och lycka.

Du måste ha observerat att många människor älskar trädgårdsarbete och antar det som en hobby eftersom det hjälper dem att fly från livets vardagliga liv.

Färgen påminner oss också om att ”Grönt är det friska emblemet för välgrundade förhoppningar.”- som representerar skönhet, styrka och frid.

Blommor rensar din syn och hjälper dig tänk klokt!

Enligt olika studier och forskning visar anställda förbättrade kognitiva prestationer när de införlivar blommor i sina arbetsområden.

När de kommer närmare blommor, ökar deras kreativitetsnivå, de tänker klokare och deras hjärnor tickar snabbare, vilket gör dem utmärkta i problemlösning.

Eftersom vi tillbringar mycket tid med att arbeta och brainstorma, hjälper det att hålla färska snittblommor runt dig att hantera din stress lätt utan att känna dig överväldigad av en hektisk arbetsrutin.

Och det bästa är att blommor lätt kan stanna inomhus under en lång period om inneluften är frisk och fuktig. Kontorsmiljöer innehåller vanligtvis luftfuktare så att de kan bibehålla ventilation och frisk luftkvalitet samtidigt som de skapar en omgivande atmosfär för blommor och växter.

Den friska doften av blommor håller ditt sinne lugnt och lättat:

Den fräscha och lugnande doften av blommor tröstar dina nerver, sänker din puls samt föryngrar ditt sinne och kropp. Och detta ökar otroligt ditt nuvarande oroliga sinnestillstånd. Med blomsterterapi kan du helt enkelt minska din ångest samtidigt som du uppmuntrar till ett positivt humör. Speciellt med den lugnande doften av lavendel kan du enkelt hålla ditt sinne lugnt, fridfullt och lättat.

Utöver det fungerar det även bra för studenter. De kan lägga till färgglada blommor på studiebordet så att de kan känna doften att njuta av den känslan av lugn samtidigt som de lär sig nya saker och förbereder sig för tentor.

Blommor stärker självkänslan:

Med en sund självkänsla kan du uppnå dina mål utan att sakna självförtroende på någon nivå.

Särskilt i något skede, när du känner dig ovärdig, oförmögen eller tappar självförtroendet, stärker blommor din energi och självkänsla. Deras fantastiska lukt hjälper dig att utveckla en stark känsla av prestation samtidigt som den ger näring till kraftfull mental tillväxt. Och det är helt enkelt tillräckligt bra för att väcka positiva känslor och känslor i livet.

Blommor gör dig glad och glad!

Att tillbringa ett par timmar i sällskap med färska och exotiska blommor är i sig en underbar övning som håller dig glad och glad. Och detta är helt enkelt fördelaktigt för både ditt sinne och din kropp.

Nu hjälper den glädje och tillfredsställelse dessa blommor ger dig, så småningom att frigöra glada hormoner, som serotonin och dopamin, samtidigt som de minskar effekten av stresshormoner som kortisol och adrenalin.

Vilken blomma lyfter ditt humör och din själ?

I allmänhet är vårt svar på färg och blomtyp ganska intensivt känslomässigt. Det viktigaste är att blommor är en bra katalysator för dina känslor och som i slutändan stimulerar många andra sinnen än lukt och syn.

Så om du vill skicka blommor till någon som saknar motivation, självförtroende och känner lite stress, då är att skicka blå, orange och vita blommor en bra humörhöjare samtidigt som det säkerställer mer hälsosamma effekter på din mottagares mentala hälsa. Särskilt blommor som lisianthus, iris, lavendel, vita rosor och liljor är fantastiska sinneshöjare och hjälper till att eliminera känslor av ångest, depression och stress.

Slutsats:

En annan anledning att vara omgiven av vackra blommor är att de har medfödd skönhet. Ingenting kan slå deras charm, elegans och värdighet. När du överväger de rätta blommorna för terapin kan du säkert förbättra din mentala och fysiska hälsa. Det finns många anledningar att välja blommor för din lugn och varaktig stresslindring.

Särskilt om du kämpar för att göra någon glad och återhämta dig från stress, då skulle det definitivt göra jobbet bra att skicka en bukett insvept med kärlek och omtanke och få dem att känna sig avslappnade, speciella och älskade.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg