Hur Väljer man Blommor till Bröllopsbuketten- Tips & Råd

Trenderna kan komma och gå men att välja blommor till bröllopsbuketter kommer alltid att förbli konstant eftersom blommor har blivit en integrerad del av varje bröllop. Och varför inte? De ser inte bara vackra ut utan hjälper också till att uttrycka vissa känslor.

Att arbeta med en pålitlig bröllopsflorist är bra men när du inte är säker på hur du ska plocka rätt blommor till din bröllopsbukett kan det bli lite hektiskt.

Du kanske har några blomidéer i ditt sinne, men du är inte säker på om de kommer att se fantastiska ut när du går nerför gången.

Det finns massor av saker du behöver tänka på i förväg som budget, blomfärger, stil, typ, antal blommor, övergripande arrangemang och mycket mer.

Så det bästa är att fräscha upp varje litet element innan du bestämmer dig för blommor till bröllopsbuketten. Här har vi sammanställt en omfattande guide så att du enkelt kan välja blommor till din bröllopsbukett.

Gör en budget för dina bröllopsblommor

Att göra en budget är utan tvekan det grundläggande steget för att välja blommor till bröllopsbuketten.

Din bröllopsbudget kan hjälpa dig att avgöra hur mycket du behöver avsätta för blommor och andra arrangemang. Du måste också välja vilken typ av blommor som kan anpassas till din budget. Så det första är att sitta ner med din partner och diskutera vilket belopp du ska avsätta för dina bröllopsblommor.

Många par att spendera nästan 10 % på bröllopsblommor. Antalet kan dock variera beroende på vilken typ av blommor du väljer och de arrangemang du överväger för bröllopet.

Välj en pålitlig bröllopsflorist

Du måste välja blommor som passar perfekt för din budget, bröllopstema, färgschema och säsong. Och det är vad en bröllopsflorist kan göra effektivt.

När du kommer att arbeta med en bröllopsflorist kan dem hjälpa dig att göra allt på ett mer effektivt och tillförlitligt sätt. Din bröllopsflorist är den enda personen som kan hjälpa till att fatta rätt beslut baserat på ditt tema och ditt övergripande färgschema.

Speciellt när det kommer till att erbjuda professionell input är de livräddare. Din bröllopsflorist kan hjälpa dig att fatta alla svåra beslut som att välja mellan röda rosor, pioner eller rosa liljor. Glöm inte att kontrollera ditt bröllopsflorists tidigare arbete eftersom det kommer att ge dig en bättre uppfattning om vad de faktiskt kan göra och vad du kan förvänta dig av dem.

Gör lite research om populära bröllopsblommor

Ingen är expert på att välja rätt blommor för sitt bröllop. Det är därför det är viktigt att göra lite grundforskning innan du väljer blommor eller träffar din bröllopsflorist. Det kommer att ge dig en uppfattning om de rätta bröllopsblommorna som kan göra skillnad.

När du samlar på dig blomsterinspiration, glöm inte att kolla in samlingen av populära bröllopsblommor som pioner, rosor, hortensior och liljor.

Dessutom måste du också bestämma dig för om du vill ha enkla eller väldoftande blommor. Om du vill ha doftande blommor så är syrener, jasmin, rosor, söta doftärt, fresia, pioner och gardenia de bäst doftande blommorna som kan göra din lokal helt doftande och spektakulär.

Tänk på din bröllopsfärgpalett

Om du är förvirrad över att välja rätt blommor för ditt bröllop eftersom det finns många alternativ att välja mellan, tänk då på när det gäller färgalternativ. Vilka färger älskar du och din partner mest?

Dahlior, liljor, rosor, nejlikor, mammor och tulpaner är vackra blommor som finns i flera fantastiska färger. Din florist kan hjälpa dig att visa alla sorter och färger så att du enkelt kan bestämma dig. Pioner, hortensior och anemoner är några blommor som finns i begränsade färger.

Det är inte nödvändigt att matcha färgerna på blommor med hela din bröllopsinredning, men det är bättre att välja färger som kompletterar din bröllopsfärgpalett. Kontrollera färgerna du använde för din inbjudningssvit, bordslinnen, klänningar och diverse accenter.

Till exempel, om du väljer det röda temat för ditt bröllop och väljer all röd inredning kan du överväga blommor i kontrasterande nyanser eller välja färgglada blommor så att de ser mer framträdande ut.

Välj blommor som speglar din bröllopssäsong

Välj de blommor som är lätt tillgängliga under din bröllopssäsong. Annars kommer din florist att behöva arbeta hårt för att hitta något utanför säsongen.

Det finns dock inga speciella regler för att välja blommor, du kan använda vilken blomma som helst som är tillgänglig under din bröllopssäsong. Dessutom är blommor utanför säsongen svåra att hitta och också ganska dyra jämfört med säsongsbetonade.

Ta en titt på blommorna som finns tillgängliga under olika årstider:

Sommar: Blommor tillgängliga på sommaren är nejlikor, Dahlior, Hortensia, rosor.

Höst: Blommor tillgängliga under hösten är, Cosmos, Celosia, Freesia, Protea, Anthurium och många andra.

Vinter : Blommor tillgängliga på vintern är vallmo, protea, rodnande brud, nejlikor , ros, Ranunculus.

Vår: Blommor tillgängliga på våren är, Blushing bride, Boronia, Calla lily, Celosia, David Austin Rose.

Blommor till din bröllopsbukett

Eftersom du bär på blommor man du går nerför gången, måste man välja dem mycket noggrant eftersom buketten kommer att vara centrum för attraktionen. Så blommorna ska vara fräscha, färgglada och i optimal storlek. Arbeta med designen som fångar hjärtat och ser fantastisk ut. Du kan antingen välja färgglada blommor, välja monotona mönster eller välja ett gäng rosor baserat på dina preferenser.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

  • Fröer och Odling: En Guide till Framgångsrik Trädgårdsodling

  • Vilka Blommor Håller Längst? [Snittblommor med Längst Hållbarhet]

  • Meningen bakom 6 olika typer av sympatiblommor

  • 5 skäl till Varför Blommor är Fantastiska Födelsedagspresenter

  • Hur man Skapar Blå Rosor – Steg för Steg

  • 9 mest Populära Bröllopsblommorna och Varför

  • Är det Okej att Skicka Blommor Anonymt?

  • Hur man gör en enkel bukett med en stjälk