Falska Blommor/Plastblommor – Bör du Använda dem?

När det kommer till att ge blommor är det första övervägandet som många människor gör om blommorna och dess arrangemang kan förmedla de rätta känslorna eller inte. Det är därför när någon köper en bukett eller korg med blommor, kommer de att vara mycket försiktiga med blommorna de väljer.

På något sätt har falska blommor fått ett ganska dåligt rykte. Även om de vanligtvis inte ges vid speciella tillfällen, har falska blommor fortfarande en plats i floristbranschen. Här är allt du bör veta!

Vad är falska blommor?

Falska blommor, även kända som platsblommor eller konstblommor, är blommor och växter gjorda av konstgjorda material. Till skillnad från naturliga blommor håller dessa blommor för evigt och försämras inte över tiden.

Falska blommor har funnits i århundraden. Tidigare kunde de finnas i civilisationer som Kina och antikens Grekland. Förutom att bara vara husdekorationer, användes falska blommor som ytterligare design på kläder, såväl som hårprydnader.

Antika falska blommor var gjorda av material som glas, fjädrar, snäckor, färgade horn, linne och rispapper. Nuförtiden kan de vara gjorda av plast, siden, polyester, nylon och mer.

Varför välja falska blommor?

Trots att vissa ofta tittar ner på falska blommer har de faktiskt  många fördelar och fördelar.

De kräver lite underhåll

Om du dekorerar ditt utrymme med falska blommor behöver du inte oroa dig för att städa upp runt det. Det kommer inte att finnas ruttna löv, grenar som faller, små insekter eller något annat att städa efter.

Dessutom behöver du inte vattna dem dagligen, eller byta ut dem när de är dåliga. Allt du behöver göra är att se till att du rengör dem med en fuktig handduk en gång i månaden för att ta bort eventuellt damm.

De varar för evigt

Färska snittblommor är underbara men de håller bara upp till en eller två veckor max. Med konstgjorda blommor kan du ha dessa blommor för alltid. Så länge du väljer naturliga blomfärger, kommer falska blommor aldrig att gå ur modet.

De finns där för dig i nödsituationer också, om du behöver ytterligare dekorationer för ett evenemang, fest eller sammankomst kan du ta fram dem när som helst för dina gäster. Du behöver inte lägga tid på att förbereda dem heller, eftersom du kan använda dem när du vill.

 

De är allergenfria

 

De som har blomallergier, oavsett om det är till blompollen, lökar, kronblad och så vidare, känner till besväret med att vara nära naturliga blommor. För människor som dessa kan exponering för blommor orsaka timmar av obehag som är en smärta att återhämta sig från.

Det är därför falska blommor är en sådan välsignelse. Dessa konstgjorda blomsterarrangemang orsakar inte hösnuva och är lämpliga under alla årstider, regn eller solsken.

De är billigare

Falska blommor kommer att vara snällare mot din budget, särskilt på lång sikt. De flesta konstgjorda blommor och växter är inte gjorda av dyra råvaror. Tyg, papper och plast utgör de flesta av de falska blommorna på marknaden idag.

Som sådan behöver du bara köpa dem en gång och de kan hålla väldigt länge. Så länge de rengörs och torkas regelbundet kan de hålla i år och år.

Inget behov av att vänta på att blommor ska vara i säsong

Vissa typer av blommor måste importeras och kan inte odlas året runt. Istället är de bara tillgängliga på våren och sommaren från andra länder.

Med konstgjorda blommor kan du få dem när som helst, var som helst.

Dina bukett- och dekorationsprojekt blir otroligt enklare med närvaron av dessa falska blommor, och du kommer också att ha ett mycket bredare urval.

De kan enkelt återanvändas

Nuförtiden lever vi i en värld där noll avfall är en positiv och uppmuntrad praxis. Därför kan konstgjorda blommor återvinnas på en mängd olika sätt när du vill göra om ditt hem.

De kan förvandlas till kransar för din dörr, användas i tvåltillverkning, användas för att dekorera lampor, sängramar och mycket mer.

Hur man väljer de bästa konstgjorda blommorna

Hemligheten med att se till att ditt konstgjorda blomsterarrangemang eller bukett inte är klibbigt utan smakfullt ligger i hur du väljer dina blommor. Huvudsyftet genom allt detta är att se till att blommorna ser så autentiska ut som möjligt. Här är några tips som kan hjälpa dig:

Välj realistiska färger

Håll dig till falska blommor som liknar riktiga blommor i färg. Det är alltid bäst att hålla sig till jordnära färger, som grädde, ljus persika, benvit, ljusgul och så vidare. Plocka blommor med färger som finns i naturen, och inte en färgkatalog.

Det hjälper också om du undviker tvåfärgade blommor, alltså två färger på en blomma, speciellt om de inte finns i verkligheten. Ja, det kan finnas nejlikor i verkligheten som är vita med rosa kanter, men röd och mörkblå på samma nejlika kommer inte att vara så snyggt.

Ett annat alternativ du har när du vill ha blommor som håller är konserverade blommor, som är riktiga blommor konserverade i silikagel.

Inte för många teman och blommor

När det kommer till ett smakfullt konstgjort blomsterarrangemang är less more. Överdriv inte ditt arrangemang med för många riktningar när det kommer till ett blom- och färgtema. Välj bara en eller två nyanser av samma färg och gå med det. Du kan också lägga till fyllnadsblad och mindre konstgjorda blommor för att förbättra arrangemanget.

Minimalism är ofta nyckeln till ett bra falskt blomsterarrangemang.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg