Hur man Väljer Kondoleans och Vegravningsblommor – Tips & Råd

Begravningar är tillfällen som tillägnas minnet av den avlidne. Blommor är ett vanligt sätt att visa sina kondoleanser till den avlidnes familj och att hylla den avlidne.

Det finns flera saker som du måste tänka på när du väljer begravningsblommor då de är ett viktigt uttryck för sorg. Vanligtvis är kondoleans och begravningsblommor närvarande vid både buddhistiska och kristna begravningar, och kan skickas i förväg innan själva begravningsdagen.

Här är några av de viktigaste faktorerna som är viktiga att tänka på när det kommer till kondoleansblommor:

1. Blomfärger

Den vanligaste färgen för sorg är vit. Därför bör varje bukett eller blomsterarrangemang du väljer helst ha vita blommor i sig. Som sagt, det finns vanligtvis ingen hård gräns för färgen på blommor som du skickar.

För det mesta undviks färgen röd eftersom den symboliserar firande och välstånd. Detsamma gäller guld, och det är därför den avlidnes familj undviker att bära smycken.

2. Blomsterarrangemang

Det finns flera sätt att skicka kondoleansblommor. Vanligtvis skickas de i en korg, som kransar eller på ett stativ.

Kondoleansblommor på stativ är det vanligaste sättet att skicka sina blommor till en begravning. Alternativt kan de även skickas i kruka eller vas. Du kan också välja att skicka en krans.

3. Leveranshastighet

Kondoleansblommor är vanligtvis uttryckliga order, eftersom begravningar och minnesmärken är något som händer väldigt plötsligt. Därför behöver du få dina kransar eller buketter levererade nästan omedelbart efter att du har fått nyheten.

För detta måste du kontakta en florist som kan ordna och leverera dina blommor inom några timmar från beställningstillfället. De bör också kunna anpassa dina blommor i detalj inom den korta tiden.

För detta kan du alltid kontakta välkända florister. De tillhandahåller oftast alltidexpressleveranser för blommor som kan utföras inom några timmar efter din beställning.

4. Pris

De flesta blomsterarrangemang för begravning kommer till ett mycket överkomligt pris. Att besöka en florists webbsida hjälper dig att jämföra priser bättre och enklare. På så sätt vet du hur mycket du betalar och vad du betalar för.

Typer av kondoleansblommor att skicka

Ett blomsterarrangemang för begravning har ingen hård och snabb regel när det gäller vilka typer av blommor som det kan innehålla. Ofta kan en bukett ha mer än en typ av blomma. Men eftersom dessa är blommor för ett dystert tillfälle, tenderar florister och kunder att föredra blommor med dova färger.

Här är några av de vanligaste blommorna du kan plocka till de begravningskransar och buketter du vill skicka:

1. Liljor

Liljor, särskilt vita liljor, är symboler för fred och värdighet. Liljor i sig är ganska eleganta blommor som bär med sig en känsla av lugn och stillhet.

Dessutom är liljor ganska mångsidiga blommor som ser bra ut ensamma, och du behöver inte många stjälkar för att bilda en stor bukett eftersom liljor är ganska stora blommor. När du väl kopplar ihop dem med några utfyllnadsblommor och växter som gröna löv ser de underbara ut på egen hand.

2. Rosor

Rosor är en publikfavorit för begravningsbuketter eftersom de finns i många färger. Dessa inkluderar vit, grädde, ljusrosa, persika, ljuslila och mycket mer. De kan ge variation när det kommer till färger och design.

Utöver det avger rosor också en behaglig doft som är söt och lugnande, vilket kommer att vara en stor tröst för dem som tar emot dem.

3. Gerbera

Gerberor är stora blommor och kommer vanligtvis i ljusa färger och används vanligtvis för att fira glada tillfällen. Men de kan också vara en del av blomsterarrangemang för begravning, särskilt vita, mjukt rosa och persikofärgade Gerberas.

Ett speciellt blomsterarrangemang för begravning som innehåller Gerberas från Farm Florist är detta som heter Gracefulness, med gerberor och krysantemum.

4. Krysantemum

Krysantemum är en av de mest populära blommorna att skicka under begravningar, särskilt i europeiska länder. Vita och gula är några av de vanligaste färgerna som ingår i begravningsbuketten.

Krysantemum har olika betydelser, och i sorgens sammanhang symboliserar det hur minnen av den avlidne kommer att finnas kvar för evigt.

5. Nejlikor

Nejlikor är mindre blommor och ingår ofta i en begravningsbukett som en del av en ensemble. De är väldigt vackra blommor som har vågiga kronblad.

Nejlikor är också billigare än många andra blommor som liljor och rosor, så de är det perfekta valet för dem som har en budget.

När du skickar begravningsblommor är det alltid viktigt att komma ihåg att lämna ett kondoleansmeddelande.

Det är också kulturen att skicka blommor före själva begravningsdagen till familjen för att visa ditt stöd.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg