Hur du Gör ett bra Blomsterarrangemang – Tips & Råd

Vad gör ett bra blomsterarrangemang bra? Svaret på det är utan tvekan ganska subjektivt. En persons smak kommer att variera mycket från person till person.

Blomsterarrangemang är ett konstnärligt uttryck och uttryck, vilket innebär att du kan göra dina egna färger personliga och skapa något som är betydligt ditt eget. De är en konstform i sig.

Blomsterarrangemang görs för en mängd olika tillfällen, från födelsedagar, årsdagar och bröllop, till mer sobra evenemang som begravningar. Förutom dessa tider arrangeras även blommor som en inredningsdetalj av husägare, på hotell, flygplatser och liknande.

Om du gör ett blomsterarrangemang, här är några tips som kan hjälpa ditt arrangemang till nästa nivå.

1. Bestäm ett tema i förväg

Teman hjälper dig att välja vilken typ av blommor, färger och arrangemang du vill ha i förväg. De teman du väljer kommer att vara den konstnärliga riktningen du tar med ditt blomsterarrangemang. På så sätt kan du vara konsekvent med vad du vill uttrycka.

Ett tema bör också passa in i det tillfälle du gör arrangemanget för, och ta hänsyn till den aktuella säsongen och omständigheterna. Till exempel, om du måste arrangera blommor för ett bröllop mitt på året, kanske du vill ha ett tema som ”lycklig sommar” och plockar blommor prästkragar för att införliva i ditt arrangemang.

2. Mer än bara huvudblommor

Ett bra blomsterarrangemang har vanligtvis ”fillers”. Förutom din huvudsakliga blomma eller blommor bör du också överväga att sätta i gröna blad och små detaljer. Dessa fyllnadsblommor och växter hjälper din bukett att se fylligare ut och lämna mindre tomma utrymmen.

Några av de vanligaste växterna som du kan infoga i din bukett ormbunkar, citronblad, Eucalyptus, olivblad, Eucalyptus och många fler.

När det gäller blommor är små blommor bland de vanligaste. Dessa små blommor kommer vanligtvis i dämpade färger som arbetar för att framhäva närvaron av huvudblommorna, snarare än att förringa dem.

Du kan köpa alla dessa utfyllnadsväxter från en florist.

3. Håll dina blommor hydrerade

Oavsett vilken vas dina blommor presenteras i ska de helst ha en vattenkälla. Om du gör en handhållen bukett, bör hydrering för dina blommor tillhandahållas som fuktig bomull som omger basen på blomstjälkarna.

Om du placerar dina blommor i en vas, se till att du fyller den med vatten. Om du använder blommigt skum för att hålla dina blommor, se till att du blötlägger det skummet i förväg.

Blommor som återfuktas på detta sätt kommer att förbli fräscha längre och behålla sin fyllighet så att din bukett inte tappar form och mönster.

4. Klipp löv som faller under vattennivån

När du presenterar dina gör-det-själv-blommor, se till att alla löv som finns i den nedre delen av blomstjälkarna tas bort innan du blötlägger dem i vatten eller placerar någon våt svamp eller bomull runt dem.

Våta löv tenderar att förmultna snabbare och detta kommer att dra till sig alla typer av bakterier, vilket kan göra att din bukett avger en obehaglig lukt. Ännu värre kan det göra att rötan färdas uppåt längs stjälken och göra att stjälkarna blir mjuka och mosiga.

5. Håll en hög renhetsnivå

Se till att du rengör och torkar all utrustning som du arbetar med, från saxar till kärlen du placerar dina blommor i. Förvara torra och icke-tvättbara föremål som omslagspapper, band och dekorativa prydnadssaker i en stängd låda eller skåp för att minimera ansamlingen av damm.

Anledningen till detta är att minimera mängden mikroorganismer som kommer i kontakt med dina färska blommor. Bakterier och svampar kan frodas på de fuktiga organiska materialen och orsaka förfall.

En annan sak du skulle vilja göra för att säkerställa att dina blomsterarrangemang är rena är att byta vattnet i din bukett varje dag, om du tar hand om den i mer än en dag.

6. Klipp av dina stjälkar diagonalt

När du arbetar med blommor måste du klippa bort överflödiga bitar av stjälkarna i botten. Gör ditt bästa för att klippa av den i en vinkel. Detta för att maximera ytan som utsätts för vattnet.

Ju mer område av stjälkar som utsätts för hydrering, desto lättare kan vatten resa till blombladen på toppen.

Du kan också överväga att lägga till några blommiga näringsämnen som är sockerbaserade till dina arrangemang, så att du kan förhindra att de vissnar för snabbt.

7. Använd blommor som är lättillgängliga

Det finns så många blommor tillgängliga för dig som florist och för resten av oss som handlar hos florister. Detta gör att du kan bli riktigt kreativ med det du har. Några av de vanliga blommorna som erbjuds är rosor, solrosor, gerbera, liljor och orkidéer.

Det hjälper dig att arbeta med det som är tillgängligt för dig vid en viss tidpunkt. När du arrangerar blommor måste du inse att inte alla färger och sorter av blommor du vill ha kommer att finnas tillgängliga hela tiden eftersom vissa blommor är säsongsbetonade. Som sådan bör du kunna anpassa dig.

Om du precis har börjat i konsten att arrangera blomsterarrangemang, skulle du kanske vilja överväga några klasser för blomsterarrangemang. Detta kommer att hjälpa dig att arbeta på dina kunskaper och producera bättre blomsterarrangemang för din familj, vänner och kunder. Alternativt kan du alltid köpa buketter direkt från en florist.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg