Hur man Arrangerar Snittblommor som ett Proffs – Tips & Råd

Ingenting tillför mer skönhet och elegans till ditt rum som ett nyskuret blomsterarrangemang. Och vet du vad som är den bästa hemligheten med dessa blomsterarrangemang? De är inte så dyra som de verkar.

Varför? Eftersom dessa blommor inte köps från din dyra lokala florist. Skillnaden är att deras blommor är vackert arrangerade men det fantastiska är att du kan också göra detsamma genom att följa några knep och tips.

Det är möjligt att göra ditt eget vackra blomsterarrangemang hemma genom att köpa ett knippe blommor och arrangera dem själv.

Om du är nyfikten på att lära dig  hur du kan göra ditt eget blomsterarrangemang hemma har du kommit rätt! Här har vi beskrivit några steg om hur man arrangerar färska blommor som ett proffs. Läs artikeln till slutet så att du enkelt kan skapa ditt blomsterarrangemang och dekorera varje rum i ditt hus utan att spendera en förmögenhet.

Vad du behöver för att arrangera blommor

Här är ett par saker du behöver för att arrangera blommor vackert.

 • Blommor i olika former, texturer och färger.
 • Vas eller en kruka
 • Grönska
 • Sötvatten
 • Sax

Steg 1: Skaffa en genomskinlig vas

Börja processen med en ren vas. Se till att den är fri från all smuts och skräp och att den inte har några rester av dina tidigare arrangemang. Tvätta den noggrant och fyll hälften med färskt och kallt vatten.

Steg 2- Förbered dina blommor

När du förbereder blommorna för ditt arrangemang måste du använda saxen och sedan göra ett klipp i slutet av varje stjälk, men det ska vara i diagonalt läge. Detta kommer att hålla dina blommor fräscha längre, och även tillåta optimalt vattenintag som gör att arrangemanget ser fantastiskt ut.

Det rekommenderas också att ta bort de nedre delarna av stjälkarna och ta bort bladen och grönskan.

Ja, man måste ta bort grönskan eftersom denna grönska under vattnet oftast blir blöt och förorenar då hela vattnet. Som ett resultat vissnar dina blommor snabbare. Dessutom, om stjälken får mer vatten och förser det med grönskan, kommer blomman i det översta området att bli förkortad. När du tar bort grönskan kan du ge blomman maximalt med vatten.

Steg 3- Börja arrangera dina blommor

Nu är det dags att välja de få större blommorna som ska stå i fokus för ditt arrangemang. Placera blommorna i vasen eller kärlet och fördela dem sedan jämnt i alla hörn.

Steg 4- Lägg till accenter av olika texturer och färger

När du har satt in huvudblommor eller stora blommor i mitten av vasen är det dags att lägga till accenter av olika strukturer, former och färger.

Dessa blommor kommer att vara jämförelsevis många och inte se ut som dina stora traditionella blommor. Sätt in dessa blommor i vasen och lägg märke till vilken form ditt arrangemang har. Justera blommorna efter behov och trimma stjälkarna kortare om blommorna måste bäddas in i din vas.

Steg 5 – Infoga lite grönska

I nästa steg kan du infoga grönska efter behov för att ge ditt arrangemang en extra färg och charm. Se till att du lägger till grönska mellan blommorna eftersom det helt enkelt kommer att accentuera formen och färgen på dina centrala blommor genom att skapa en liten separation, så det är bättre att använda grönskan därefter.

Steg 6- Lägg till en sista touch

I slutändan kan du helt enkelt lägga till en vacker sista touch till ditt arrangemang. Lägg till en oväntad färg eller form på en blomma som ser helt unik och ljusare ut än andra blommor, det kommer helt enkelt att dra av ditt arrangemang tillsammans och ge mer värme till ditt rum.

Att till exempel lägga till en stor gul solros bland rosor, tulpaner och nejlikor kommer att se hisnande ut. På samma sätt kommer ett arrangemang av långskaftade röda rosor att se vackert ut när de förstärks med vita prästkragar i mitten. Dessa roliga tillägg kommer absolut att göra ditt arrangemang mer iögonfallande och omedelbart fånga tittarnas uppmärksamhet. Om du inte vill lägga till blommor kan du använda stjälkarna sparsamt för en grönare touch.

Hur man håller blommor fräscha längre?

Nu när du vet hur man arrangerar färska blommor i en vas är det dags att lära sig hur man håller dem fräscha och friska längre.

Överraskande nog finns få av ingredienserna redan i ditt kök som kan göra jobbet bra. Kolla in listan över hushållsartiklar som kan hjälpa till att hålla blommor fräscha.

 • Använd blandningen av vinäger och äppelcider.
 • Tillsätt några droppar aspirin eftersom det håller arrangemanget glänsande, friskt, och piggt.
 • Lägg till mynt i vasen eftersom de har koppar som bekämpar bakterier som samlas i vasen och vissnar arrangemanget
 • Se till att du placerar arrangemanget i kylen eller någon svalare plats eftersom blommor alltid trivs i svalare klimat.
 • Spraya färska snittblommor med hårspray
 • Häll lite läsk i din vas eftersom dina blommor håller sig fräscha, friska och luktar sött.
 • Undvik att placera dem vid sidan av frukt eftersom de släpper ut etylengas som är ganska skadlig för dina blommor.

Hur arrangerar man färska blommor? Få lite hjälp från experter 

När du lär dig att arrangera färska blommor i en vas, kommer det att öppna upp nya dörrar med intressanta dekorationer, och du kan helt enkelt få ditt hus att se ljust, färgglatt och fantastiskt ut.

Experimentera med olika blommor, dekorationer och vastyper så att du kan dekorera varje arrangemang i olika delar av ditt hus.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg